Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 16:41 - МВР Варна иска списък на всички новопостъпили членове на ГЕРБ.
Автор: kraken Категория: Политика   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.08.2013 16:42


Областната дирекция на МВР Варна е изпратила скандално писмо до областния координатор на ГЕРБ Варна и настоящ кмет на морската столица Иван Портних.

В писмото се иска да се предостави списък на всички новопостъпили членове на ГЕРБ от област Варна, постъпили в партийните редици от началото на 2013-та до 30 юни, както и да се посочат общинските структури, в които са подали заявлението си.

Като аргумент, за искането е посочено единствено прокурорска проверка.

Според Красимир Ципов това е грандиозен скандал. „По най-груб начин се нарушават основни права" заяви той на брифинг в централата на ГЕРБ.

По думите на депутата, МВР Варна се превръща в репресивен апарат на новата тройна коалиция, като според него явно някой бленува областната дирекция да си върне славата от времето на ДС.

За нас е неразбираемо това скандално искане, категоричен е Ципов. Сериозно сме обезпокоени, че исканите данни могат да се ползват за политически репресии, смята още депутатът и изтъкна чистките на новата власт.

От ГЕРБ настояват, Комисията за защита на личните данни да провери този случай. От партията си обясняват защо веднага след вота „със скоростта на светлината" е сменен шефът на областната дирекция на МВР във Варна.

Парламентарната група на ГЕРБ няма да остави този случай без пояснения от страна на вътрешния министър закани се и Цецка Цачева. Още в първите работни дни на парламента, герберите ще питат вътрешния министър Цветлин Йовчев известен ли му е този случай и дали събирането на данни е по негово разпореждане.

За ГЕРБ е налице заплаха за политическите права на новоприетите членове на партията в област Варна. От партията се заканват да отнесат този въпрос до Европейския парламент, ЕК и ПАСЕ.

От отговора на вътрешния министър зависи дали партията ще сезира и главния прокурор Сотир Цацаров.

Стана ясно още, че ГЕРБ ще участва в постоянните парламентарни комисии, като приоритет за партията е изборният кодекс.

По повод появата на новата формация БАСТА, герберите не са притеснени от отцепване и вливане на техни депутати в новата формация на доскорошните си съпартийци. С колегите от групата сме достатъчно единни, заяви по този повод Цецка Цачева.

От ГЕРБ са категорични, че няма отлив от техните редици.

www.moreto.net/novini.php



Тагове:   МВР,   БКП,   ГЕРБ,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraken
Категория: Други
Прочетен: 56152
Постинги: 9
Коментари: 15
Гласове: 64
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930